Cataldi Madonna Montepulciano d’Abruzzo Malandrino in Easy Wine

Slow Food Editore bracht onlangs een interessant, nieuw boek uit: ‘Easy Wine’. Het boek behandelt regio per regio Italiaanse wijnen met de belangrijkste druivensoorten, de verschillende lokale wijnsoorten, gastronomische combinaties, cultetiketten en wijnen om te ontdekken. Tot ons genoegen kwamen we tal van erg vertrouwde etiketten tegen.

Cataldi Madonna Malandrino Etichette cult

VERHAAL | Luigi Cataldi Madonna is een instituut binnen de Italiaanse wijnsector. Hij komt uit een familie met een rijke traditie in de wijnbouw. Als professor filosofie had hij reeds een grote passie voor wijn. Na het heengaan van zijn vader, nam hij het wijnhuis over, ondertussen meer dan twintig jaar geleden. Hij wordt bijgestaan door zijn dochter Giulia – kersverse laureate oenologie, agronoom Fabio Bernizzoni, oenoloog Lorenzo Landi en wijnmaker Marco Rossi. Het wijnhuis en de wijngaarden, geplant in rijen en gesnoeid volgens Abruzzese pergola, bevinden zich in Piano op 320 tot 400 meter boven zeeniveau. De plaats staat bekend als  de Oven van Abruzzen, want zoals Mario Soldati (een Italiaanse schrijver) beschreef: “De omringende bergen vormen een naar het zuiden gerichte kom die alle warmte van de zon opneemt”.

WIJN | Montepulciano d’Abruzzo
Een interpretatie van Montepulciano die ons steeds overtuigt: de wijn heeft elegante aroma’s van kersen en bessen, met subtiele, kruidige toetsen. Fris en smakelijk met levendige tannine.

Bekijk deze wijn in onze shop.