Home > Over Decanto

Over Decanto

Decanto Asse wijnhandel

Bruno Vanspauwen (wijnschrijver en culinair recensent):

“Decanto is een wijnzaak met een jonge, frisse kijk op de Italiaanse wijnwereld.”

Een jonge invoerzaak met passie voor Italiaanse wijn

Decanto voert Italiaanse wijnen in die zo natuurlijk mogelijk worden gemaakt, die een mooi evenwicht vertonen en die verbonden zijn aan plaatselijke cultuur en natuur. Dat zijn wijnen van wijnhuizen in de heuvels of bergen die geleid worden door de wijnmakers. Dat zijn ook wijnen die het resultaat zijn van hard werk in de wijngaard en een deskundige vinificatie. Het zijn wijnen die vaak verrassen met boeiende aroma’s, maar nooit teleurstellen qua fijnheid, elegantie en natuurlijke frisheid. Het zijn wijnen die een eerlijke verhouding tussen prijs en kwaliteit hebben, rekening houdend met waar en hoe ze zijn gemaakt. En bovenal zijn het wijnen die alle zintuigen aanspreken en gemaakt zijn met respect voor wie ze drinkt. .

Natuurlijk voelt beter

Klanten van Decanto merken vaak op dat onze wijnen licht verteerbaar zijn. Dit is dan ook een belangrijk criterium voor de samenstelling van ons assortiment. Al onze wijnen zijn van natuurlijke wijnbouw, biologisch of biodynamisch. Bij het wijnmaakproces worden geen of zeer lage dosissen sulfieten gebruikt en de wijnen fermenteren zonder toegevoegde gisten, met enkel de ‘wilde’ gisten.

Tot uw dienst

De wijnen die we aanbieden worden gemaakt door wijnboeren met veel passie, kunde en talent. Ze hebben respect te over voor hun product en willen dat hun wijnen via professionele kanalen wordt verdeeld. Daarom zien we onze taak veel ruimer als het eenvoudigweg aanbieden van wijnen. Zo organiseert Decanto professionele degustaties, gastronomische avonden en private wijnavonden. Daarnaast trachten we op onze website boeiende informatie over wijnen beschikbaar te stellen. We staan ook steeds klaar voor helder en deskundig wijnadvies en luisteren zeer graag naar al uw suggesties of bevindingen. Dit is niet alleen voor ons belangrijk, maar ook voor de wijnmakers waarmee we samenwerken.

Respect voor onze klanten

  • We bewaren onze flessen op adequate plaatsen bij temperatuurcontrole, minimale lichtinval en voldoende luchtvochtigheid. De flessen worden steeds door dragers van de grond geheven om zo trillingen te vermijden. Op die manier kunnen de flessen in ideale condities rusten om zo natuurlijk mogelijk te evolueren.
  • Online betalingen verlopen volkomen veilig via © Mollie. Door rigoureuze veiligheidscontroles, veilige dataopslag, screening van personeel en compliance met elke regulering, kunnen zij de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van het betaalplatform garanderen.
  • Leveringen gebeuren snel en verzekerd. Gewoonlijk wordt een bestelling twee dagen na plaatsing geleverd in breukvrije verpakking. In het uitzonderlijke geval u toch breuk of beschadiging vaststelt, neemt u contact met ons op en stellen we alles in het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Karel Megens

Vinitaly 2018
Karel Megens wijnhandel