Home > Over Decanto

Over Decanto

Decanto Asse wijnhandel

Bruno Vanspauwen (wijnschrijver en culinair recensent):

“Decanto is een wijnzaak met een jonge, frisse kijk op de Italiaanse wijnwereld.”

Een jonge invoerzaak met passie voor Italiaanse wijn

Decanto voert Italiaanse wijnen in van kleinschalige, gepassioneerde wijnbouwers die natuurlijk werken. Zij streven naar elegantie, fijnheid, expressiviteit en puurheid van de wijnen. Dit doen ze door de druiven biologisch of biodynamisch te telen, met respect voor tradities en terroir, en deskundig te vinifiëren met minimale ingrepen en zonder toevoeging van synthetische stoffen.

Natuurlijk voelt beter

Klanten van Decanto merken vaak op dat onze wijnen licht verteerbaar zijn. Dit is dan ook een belangrijk criterium voor de samenstelling van ons assortiment.

Tot uw dienst

Als 100% professionele zaak zien we onze taak veel ruimer dan het eenvoudigweg aanbieden van wijnen. Zo organiseert Decanto professionele degustaties, gastronomische avonden en private wijnavonden. Daarnaast trachten we op onze website boeiende informatie over wijnen beschikbaar te stellen. U kan ook bij ons terecht voor helder en deskundig wijnadvies.

Respect voor onze klanten

  • Het transport van de wijnen naar Asse gebeurt door een gespecialiseerd wijntransportbedrijf en, indien nodig, d.m.v. koeltransport.
  • We bewaren onze flessen op adequate plaatsen bij temperatuurcontrole, minimale lichtinval en voldoende luchtvochtigheid. De flessen worden steeds door dragers van de grond geheven om zo trillingen te vermijden. Op die manier kunnen de flessen in ideale condities rusten om zo natuurlijk mogelijk te evolueren.
  • Online betalingen via de webshop verlopen volkomen veilig via © Mollie. Door rigoureuze veiligheidscontroles, veilige dataopslag, screening van personeel en compliance met elke regulering, kunnen zij de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van het betaalplatform garanderen.
  • Leveringen van online bestellingen gebeuren snel en verzekerd. Gewoonlijk wordt een bestelling twee of drie dagen na plaatsing geleverd in breukvrije verpakking. In het uitzonderlijke geval u toch breuk of beschadiging vaststelt, neemt u contact met ons op en stellen we alles in het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Karel Megens

Karel Megens wijnhandel