Home > Over Decanto

Over Decanto

Cantina Divella wijnpers

 

Referenties

The Jane & August (Antwerpen)
La Botte (Genk)
Land aan de Overkant (Leuven)
Couvert Couvert (Leuven)
Spiga d’Oro (Hever-Boortmeerbeek)
Découverte (Ieper)
De Lijsterbes (Berlare)
Hof ter Eycken (Ninove)
De Vijf Seizoenen (Brakel)
La Dotta (Dilbeek)
Pacht 26 (Gijzegem)

Wijnen die vertellen

❝ Each bottle of wine is a book to be carefully read. We should know the author of the book, the setting, as well as when it was written. From each bottle, we learn a different story, and each story leads back to a certain territory, to specific grape varieties and to the culture of the men and women who produced it. Salvo Foti

 

Wijn maken als ambacht

Wie het hele wijnmaakproces – van de wijngaard tot de fles – voorspelbaar wil maken, dient onvermijdelijk in te boeten aan kwaliteit. Daarom geloven we in wijn maken als ambacht: gebaseerd op ervaring, integriteit, praktische kennis, passie, respect voor natuur en cultuur, en een tikkeltje genialiteit. De wijnen die daaruit resulteren zijn onlosmakelijk verbonden met hun plaats van herkomst.

 

Natuurlijk voelt beter

Klanten van Decanto merken vaak op dat onze wijnen licht verteerbaar zijn en buitengewoon goed combineren met gerechten. Dit zijn dan ook onontbeerlijke criteria voor de samenstelling van ons assortiment.

 

Expertise

We benaderen de (Italiaanse) wijnwereld met een onafhankelijke geest, en niet aflatende curiositeit. De huidige samenwerkingen met wijnhuizen zijn het resultaat van jarenlange en voortdurende opvolging van de sector, ook wanneer we niet concreet op zoek zijn naar uitbreiding van ons assortiment.

 

Persoonlijke garantie

We degusteren nieuwe wijnen en nieuwe jaargangen vooraleer die eventueel ons assortiment vervoegen. Op die manier garanderen we ons cliënteel feilloze wijnen die binnen de vooropgestelde visie passen en zo kunnen we u ook het beste adviseren. 

 

Respect voor onze klanten

Het transport van de wijnen naar Asse gebeurt door een gespecialiseerd wijntransportbedrijf en, indien nodig, d.m.v. koeltransport.

We bewaren onze flessen op adequate plaatsen bij temperatuurcontrole, minimale lichtinval en voldoende luchtvochtigheid. De flessen worden steeds door dragers van de grond geheven om zo trillingen te vermijden. Op die manier kunnen de flessen in ideale condities rusten om zo natuurlijk mogelijk te evolueren.

 

Karel Megens