Over Decanto
Ik startte Decanto in 2017 om de Italiaanse wijnen te delen waar ik zelf zo van geniet.
Vanaf het begin koos ik bewust voor samenwerking met ambachtelijke wijnmakers die zonder chemische middelen werken in de wijngaard en die in de kelder niets aan de wijn manipuleren. Zij maken wijnen die het oogstjaar en het karakter van het terroir weerspiegelen.
Deze ambachtswijnen hebben het unieke vermogen om ons te verbinden met een specifieke plaats, een moment in de tijd, en met mensen die we misschien nooit persoonlijk hebben ontmoet. Net als alle goede gastronomie brengen deze wijnen mensen samen.
Precies dat proberen we met Decanto door te geven: de kracht van unieke artisanale wijnen om te verbinden, te raken en te verrijken.
We werken nauw samen met gastronomische restaurants die veel belang hechten aan wijnbeleving, en bieden onze selectie aan via de webshop en onze winkel in Asse.
Ik kijk ernaar uit om binnenkort samen een glas te drinken.
Karel Megens
Referenties: Roots (Gent), Convento (Leuven), Strato (Leuven), Furbetto (Leuven), Le John (Antwerpen), Tango (Antwerpen), Racines (Elsene), Da Mimmo (Woluwe), Sanglier (Durbuy), The Jane (Antwerpen), La Botte (Genk), Wagyu (Durbuy), Limone & Tartufi (Durbuy), ONA (Gent), Sense (Waasmunster), Apart Cooking (Rumst)