Home > Over Decanto

 

Over Decanto

Decanto is een invoerder, distributeur en winkel in Italiaanse wijnen. We promoten natuurlijke terroir-wijnen met eigenheid, een genot om te drinken, compromisloos, divers in stijl en veelal van lokale druivenvariëteiten, geproduceerd door kleine, onafhankelijke wijnbouwers die werken met respect voor lokale cultuur en natuur.

 

We geloven in wijn maken als ambacht en natuurlijke werkwijzen. Bovenal geloven we dat deze unieke en inspirerende wijnen meer plezier bieden.

We trachten een wijn te begrijpen door de regionale cultuur, het microklimaat, de wijngaard en de wijnbouwer te begrijpen. Elke wijn vertelt een verhaal en dat verhaal verdient verteld te worden.

Bij Decanto spreken we niet enkel over de smaak van wijnen, maar ook over wie wijn maakt en hoe, over wijngaarden en bodemsoorten, over natuur en cultuur, over druivensoorten en teeltwijzen, over traditie en vernieuwing. Zo leggen we de focus op terroir en de wijnbouwers dankzij wiens harde werk we kunnen genieten van de geweldige wijnen waar we zo van houden.

Karel Megens

Referenties

Restaurants

The Jane (Antwerpen)
August (Antwerpen)
La Botte (Genk)
Land aan de Overkant (Leuven)
Découverte (Ieper)
De Lijsterbes (Berlare)
Hof ter Eycken (Ninove)
Hof ter Imde (Meise)
I Mafiosi (Moorsel)
De Vijf Seizoenen (Brakel)
La Dotta (Dilbeek)
Pacht 26 (Gijzegem)
Spiga d’Oro (Hever-Boortmeerbeek)
Couvert Couvert (Leuven)

 

 

Artikels

Bruno Vanspauwen (Knack, De Standaard, Trends) over Decanto op Wijnkanaal:

“Een jonge frisse kijk op de Italiaanse wijnwereld”

Knack:

Water en vuur: mooie wijnen met Siciliaanse finesse

De trots van Toscane

Trends:

Eiland van wijn