Home > Over Decanto

Over Decanto

Decanto Asse wijnhandel

Bruno Vanspauwen (wijnschrijver en culinair recensent):

“Decanto is een wijnzaak met een jonge, frisse kijk op de Italiaanse wijnwereld.”

“Een prachtige catalogus van Italiaanse wijnen.”

Enkele referenties:

The Jane (Antwerpen), La Botte (Genk), Land aan de Overkant (Leuven), Couvert Couvert (Leuven), De Lijsterbes (Berlare), Hof ter Eycken (Ninove), De Vijf Seizoenen (Brakel), La Dotta (Dilbeek), Pacht 26 (Gijzegem)

Een jonge invoerzaak met passie voor Italiaanse wijn

Decanto voert Italiaanse wijnen in van kleinschalige, gepassioneerde wijnbouwers die natuurlijk werken. Zij streven naar elegantie, fijnheid, expressiviteit en puurheid van de wijnen. Dit doen ze door de druiven biologisch of biodynamisch te telen, met respect voor tradities en terroir, en deskundig te vinifiëren met minimale ingrepen en zonder toevoeging van synthetische stoffen.

Natuurlijk voelt beter

Klanten van Decanto merken vaak op dat onze wijnen licht verteerbaar zijn. Dit is dan ook een belangrijk criterium voor de samenstelling van ons assortiment.

Expertise

De huidige samenwerkingen met wijnhuizen zijn het resultaat van jarenlange en voortdurende opvolging van de sector, ook wanneer we niet concreet op zoek zijn naar een nieuwe samenwerking. Deze diepe kennis van de markt leidde ertoe dat we zowel opkomende als historische wijnhuizen kunnen vertegenwoordigen die maximale kwaliteit produceren, maar waarvoor de prijzen niet kunstmatig worden opgedreven door de etikettenjagers of marketingbedrijven dezer wereld.

Persoonlijke garantie

Elk oogstjaar verschilt en ambachtelijke wijn maken is geen industrieel proces. Daarom degusteren we alle wijnen en nieuwe jaargangen vooraleer die eventueel ons assortiment vervoegen. Dit doen we volgens een eigen schema dat focust op de kwaliteiten die aansluiten bij de rode draden door ons assortiment (o.a. de puurheid, zuiverheid, fijnheid, mineraliteit en aciditeit van de wijnen). Op die manier garanderen we ons cliënteel feilloze wijnen.

Respect voor onze klanten

  • Het transport van de wijnen naar Asse gebeurt door een gespecialiseerd wijntransportbedrijf en, indien nodig, d.m.v. koeltransport.
  • We bewaren onze flessen op adequate plaatsen bij temperatuurcontrole, minimale lichtinval en voldoende luchtvochtigheid. De flessen worden steeds door dragers van de grond geheven om zo trillingen te vermijden. Op die manier kunnen de flessen in ideale condities rusten om zo natuurlijk mogelijk te evolueren.
  • Online betalingen via de webshop verlopen volkomen veilig via Mollie. Door rigoureuze veiligheidscontroles en compliance met elke regulering, kunnen zij de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van het betaalplatform garanderen.
  • Leveringen van online bestellingen gebeuren snel en verzekerd. Gewoonlijk wordt een bestelling twee of drie dagen na plaatsing geleverd in breukvrije verpakking. In het uitzonderlijke geval u toch breuk of beschadiging vaststelt, neemt u contact met ons op en stellen we alles in het werk om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Karel Megens

Karel Megens wijnhandel