Carussin Barbera d’Asti Lia Vì in Easy Wine

Slow Food Editore bracht onlangs een interessant, nieuw boek uit: ‘Easy Wine’. Het boek behandelt regio per regio Italiaanse wijnen met de belangrijkste druivensoorten, de verschillende lokale wijnsoorten, gastronomische combinaties, cultetiketten en wijnen om te ontdekken. Tot ons genoegen kwamen we tal van erg vertrouwde etiketten tegen.

Carussin Barbera d'Asti Lia Vì

VERHAAL | U kan het niet missen: de naam “Carussin” is groot en kleurrijk geverfd op één van de muren van het wijnhuis en boerderij. Niemand blijft onverschillig bij de energie die eigenaars en levenspartners Bruna Ferro en Luigi Garberoglio uitstralen. Met veel plezier verwelkomen ze eenieder die het wijnhuis bezoekt en laten trots hun wijnen proeven.
Hun zonen, Luca en Matteo, hebben elk hun eigen project (bierbrouwerij en gastropub), maar beiden maken ook integraal deel uit van Cascina Carussin.
Carussin straalt een positieve vibe uit. Het is een spreekwoordelijk laboratorium voor ideeën over moderne en natuurlijke landbouw. Het blijft niet bij filosoferen, er worden ook projecten op poten gezet. Die ontstaan steeds uit aandachtige observatie van het terroir, een groot enthousiasme en kruisbestuiving tussen de verschillende activiteiten.

WIJN | Barbera d’Asti Lia Vì
De wijn heeft een directe en sappige dronk met aroma’s van rood fruit en onderbos. Een rode wijn die je niet beu wordt en ideaal is als begeleider van een simpele, maar lekkere doordeweekse maaltijd.