VOOR RESTAURATEURS EN SOMMELIERS

Home > Voor restaurateurs en sommeliers

Wijn is in de eerste plaats een begeleider van de maaltijd. Bruikbaarheid aan de eettafel is een rode draad door ons assortiment.

Onze visie

  • Zuiverheid en puurheid van de wijnen.
    Onze smaakzin herkent de synthetische aard van smaakelementen in zeer kleine dosissen. Fijnproevers storen zich hieraan. Daarom verdeelt Decanto uitsluitend wijnen van natuurlijk geteelde wijngaarden die ambachtelijk worden gevinifieerd. Bovendien zijn deze wijnen lichter verteerbaar, belangrijk in hedendaagse gastronomie.
  • Expressiviteit.
    De wijnen in ons assortiment reflecteren het terroir van herkomst, de visie van de wijnmaker en het oogstjaar. 
  • Spankracht.
    Tegenover de fruitige elementen (aroma, alcohol, eventuele restsuiker) moeten voldoende dynamische elementen staan (aciditeit, mineraliteit, polyphenolen). 

Partnership

  • Samenwerking (geen platte commerce).
    Als professionele zaak opteren wij voor partnerships. Dit betekent dienstverlening in functie van uw behoeften en een gepaste prijszetting.
  • No-nonsens aanpak.
    We bieden u vlotte, feilloze en ongecompliceerde dienstverlening.
  • IJzersterke prijs-kwaliteit.
    Dag in, dag uit volgen we de Italiaanse wijnmarkt om onze klanten te verrassen met sublieme wijnen aan zeer redelijke prijzen. 

Referenties: The Jane (Antwerpen), August (Antwerpen), Le John (Antwerpen), La Botte (Genk), Découverte (Ieper), De Lijsterbes (Berlare), Libertine (Erpe-Mere), Hof ter Imde (Meise), I Mafiosi (Moorsel), De Vijf Seizoenen (Brakel), La Dotta (Dilbeek), Pacht 26 (Gijzegem), Spiga d’Oro (Hever-Boortmeerbeek), Couvert Couvert (Leuven), Land aan de Overkant (Leuven), ReBoot pop-up visrestaurant (Leuven), Fragma (Leuven), EED (Leuven), Racines (Elsene), Monella (Elsene), Mangiavino (Vorst), Wagyu (Durbuy), Brusserie (Durbuy), Le Grand Verre (Durbuy)

Neem contact op telefonisch of per e-mail voor een vrijblijvende kennismaking.