I Vigneri

Etna, Sicilia

I Vigneri is niet alleen een wijndomein, maar ook een vereniging van producenten die er eenzelfde filosofie op nahouden. De basis is een volkomen respect voor eeuwenoude tradities en duurzame landbouw. De protagonist van het verhaal is oenoloog en agronoom Salvo Foti, een autoriteit over alles wat met wijnbouw op de Etna te maken heeft en één van de eerste om te geloven in haar heropleving.

Salvo Foti tracht cultuur en natuur te verenigen en bouwt daarbij voort op wijnbouwtradities die zich door de eeuwen heen hebben gemanifesteerd. Zo snoeit hij bijvoorbeeld druivelaars steeds ad alberello – een arbeidsintensieve werkwijze die evenwel authentiekere wijnen oplevert met meer bewaarpotentieel.

De wijngaarden met carricante liggen op de oostflank van de Etna in het gehucht Caselle nabij Milo, waar een antieke palmento (lokale wijnkelder) werd gerestaureerd. Op de noordflank, in Feudo di Mezzo, liggen de oudste wijngaarden – sommigen zijn meer dan honderd jaar oud – en staan aangeplant met nerello Mascalese en andere lokale variëteiten.

112,00

I Vigneri

Vinupetra 2021

55,00
+
Uitverkocht

I Vigneri

Aurora 2022

32,00
+
Uitverkocht

I Vigneri

Vinudilice 2022

38,50
+
Uitverkocht
110,00