Primavera 2023

34,00

Op voorraad

Continu evoluerende nuances van witte en gele bloemen, boomgaardfruit en exotische vruchten in een voortdurende interactie van de wijn met zuurstof. Bij het proeven vallen de verfrissende zuren, ziltige accenten en elegante structuur op, typerend voor wijnen uit Milo. De invloeden van de zee, hoogte en vulkanische bodem geven de wijn een uniek karakter, dat perfect het magnifieke terroir van het dorpje op de oostflank weerspiegelt!

Verhaal
Primavera is een project van Simone en Andrea, de zonen van Salvo Foti. Ze zijn afgestudeerd als oenologen aan gerenommeerde wijnmaakscholen en hebben internationale ervaring opgedaan in de Jura, Loire en Bourgogne. Ze behoren tot de meest beloftevolle wijnmakers van Italië. Andrea houdt zich sinds enkele jaren bezig met de vinificaties, terwijl Simone zich specialiseert in de wijngaarden.

De druiven voor Primavera worden geteeld in een experimentele wijngaard vlakbij het wijndomein in Caselle, Milo. Hier zijn gobelets aangeplant met zowel inheemse als internationale druivenrassen: pinot blanc, savagnin, chenin blanc, gewürztraminer, riesling en carricante. De bodem bestaat uit een mix van zand en geërodeerd vulkanisch gesteente. De wijngaard ligt op een hoogte van 770 meter boven zeeniveau.

Vinificatie
De druiventrossen worden met de hand geoogst en vervolgens in hun geheel geperst met behulp van een pneumatische pers. Het sap fermenteert met indigene gisten in Franse eiken tonneaux van tweede passage gevolgd door zes maanden rijping. Circa 1200 flessen geproduceerd.

Food pairing
Gevolgtegerechten zoals gegrilde kip met kruiden, kalkoenfilet met een romige saus, of zelfs eend met sinaasappelsaus. Aziatische gerechten: Thaise groene curry, sushi met zeevruchten, of gerechten met een vleugje gember en citrus. Zachte kazen zoals brie, camembert of geitenkaas met milde kruiden.