Nebbiolo ‘Vindabeive’ 2023

17,00

Op voorraad

Smaakvol, helder en puur. Dit heerlijk lichtvoetig sap verleidt met aroma’s van rijpe aarbeien, rode kersen, bosgrond en een minerale ondertoon. In de mond is het een energieke, soepele wijn met precies dat tikkeltje tannine voor een aangename grip. Perfect voor een ontspannen pique-nique of een doordeweekse avond waarbij je meer dorst hebt dan gewoonlijk!

Verhaal
Dit is een 100% nebbiolo, afkomstig van jonge wijnstokken die minder zonlicht vangen, wat resulteert in een lichtere fruitconcentratie. De zanderige, ziltige bodems en steile hellingen van de Roero vormen het ideale terroir voor deze wijnstijl. Hier ontwikkelt nebbiolo een meer uitgesproken aromatisch karakter, terwijl de tannines zachter zijn. Luca Faccenda’s fruitgedreven en pure wijnmaakstijl zet deze eigenschappen prachtig in de schijnwerpers. Vindabeive is Piemontees dialect, wat letterlijk vino da bere betekent, oftewel drinkwijn.

Vinficatie
De druiven macereren vijf dagen op de schillen, met ongeveer de helft hele trossen (carbonische maceratie), voordat ze worden geperst en enkele maanden in cuve rijpen. De wijn wordt slechts enkele maanden na de oogst gebotteld, waardoor hij zijn levendige frisheid perfect behoudt.

Food-pairing
Salades (probeer met aardbeien en geitenkaas), lichte visgerechten zoals een gegrilde zeebaars met gegrilde groenten, antipasti en milde kazen.