Brunello di Montalcino Riserva ‘Santa Maria’ 2018

135,00

Op voorraad

Een bramenstruik langs de bosrand, irissen in bloei, wilde kersen, de frisse geur van bedauwde cedertakken, subtiele tonen van jeneverbessen en het energieke van bloedsinaasappel. De wijn straalt pure elegantie uit, met een verfijnde minerale toets die van de aanzet tot in de lange, gelaagde afdronk doorloopt. Dit is Sangiovese op zijn best—een wijn die indruk maakt met haar complexiteit, kracht en een bijna mystieke diepgang. Kippenvel!

Verhaal
Van de kleine, gezellige wijngaard Santa Maria, waar het voor Marino Colleoni allemaal begon, komt deze uitzonderlijke Riserva 2018. De bodem bestaat uit zand, kalksteen en vulkanisch gesteente, en met 500 meter boven zeeniveau behoort deze wijngaard tot de hoogste in de regio. In combinatie met de noordelijke expositie is dit een van de koelst gelegen wijngaarden.

Marino beheert zijn wijngaarden op een extreem natuurlijke manier, waarbij hij een evenwichtig ecosysteem nastreeft. Hij accepteert een jaarlijks verlies aan druiven, liever dan in te grijpen en zo de delicate natuurlijke balans te verstoren.

Vinificatie
Strenge selectie druiven, maceratie van een maand en vijf jaar rijping in foeders.

Foodpairing
Gegrild of geroosterd lam, varkens, runds en wildvlees, gerechten met hert of everzwijn, risotto’s of pasta’s met wilde paddenstoelen of oude kazen.