Home > Nieuwsbrief > 14 december 2017

Jong en oud, kenners en nieuwsgierigen, plaatselijke bewoners, West-Vlamingen en Limburgers,… Bezoekers van allerlei pluimage hebben geproefd, gekozen en bovenal genoten. Bedankt aan alle aanwezigen om er een fantastisch openingsweekend van te maken!

Dit waren de drie meest bestelde wijnen:

# Numero Uno
Rosso Piceno ‘Di Gino’ 2015 van Fattoria San Lorenzo
Deze veelzijdige wijn houdt het in het midden tussen fruitig, kruidig en gerijpt. Zaterdagavond reeds volledig uitverkocht. Gelukkig is er een nieuwe lading uit Midden-Italië onderweg naar Asse!

# Numero Due
Prosecco Superiore Valdobbiadene ‘Modì’ van Sorelle Bronca
Elegantie en finesse karakteriseren deze parelende heerlijkheid. Dankzij de zussen Bronca heeft Champagne al lang geen monopolie meer op oudejaarsavond.

# Numero Tre
Chianti Rufina Riserva ‘Vigneto Bucerchiale’ 2013 van Selvapiana
Deze grootse, Toscaanse wijn wordt enkel geproduceerd in de beste oogstjaren. Als ideale begeleider van wild, gegrild of gebraden vlees en hartige kazen wordt de Riserva van Selvapiana ongetwijfeld de protagonist van menig feesttafel!

Wat hebben we komende maanden voor u in petto?
Na een annus horribilis voor de Italiaanse wijnbouw verwachten we dat de weergoden (en Bacchus) van 2018 een topjaar zullen maken. Ondertussen genieten we van fantastische jaargangen ’16, ’15, ’13,… Om ze te ontdekken en te proeven bieden we u verschillende gelegenheden:

• Zaterdag, proefdag. Wie langskomt op zaterdag kan degusteren van interessante wijnen.

• A Tavola! Schuif aan tafel op één van onze gastronomische evenementen en maak kennis met typische wijnen en gerechten uit een Italiaanse streek. Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.

• Elke maand zetten we een topwijn in de kijker. Deze is steeds aangepast aan het seizoen en u geniet er 10% korting op.
Deze maand: Chianti Rufina 2015 van Selvapiana voor €10,95 in plaats van €12,15.

• Lentedegustatie. Wanneer het kwik stijgt, treden verfrissende wijnen op het voorplan. Na de positieve reacties op onze openingsdegustatie behouden we hetzelfde concept.

• Kom een wijn naar keuze drinken en neem plaats in onze gezellige zeteltjes of aan de grote tafel. We bieden u de faciliteiten en u betaalt slechts de meeneemprijs van de fles. Ideaal voor een after work?

• Binnen enkel dagen lanceren we een online catalogus met uitgebreide informatie zodat u vrij van tijd en ruimte onze wijnen kan verkennen. Vervolgens kan u uitkijken naar een gloednieuwe webshop, te verwachten eind januari.

Wij wensen u een prettig eindejaar en graag tot binnenkort,

Het Decanto team