Selvarella 2022

38,00

Op voorraad

Hoe Marino Colleoni natuurlijkheid en elegantie combineert is uniek. Een lichtpoederige geur van paarse viooltjes en kruiptijm, een fruitige kern van wilde pruimen, morellenkersen, en braambessen en diepere tonen van humus, dampige tabak, eekhoorntjesbrood en mineralen. De dronk is slank en verfijnd, met nobele tannines en levendige zuren die een geraffineerde structuur geven aan het delicate fruit. Deze wijn wakkert mijn liefde voor sangiovese nog meer aan!

Verhaal
De druiven voor deze wijn komen van een 20 jaar oude, kleine wijngaard, geplant op vulkanische bodems in Castiglione d’Orcia, vlakbij de Monte Amiata.

Marino Colleoni werkt in de wijngaard met minimale interventie. Hij laat wilde begroeiing tussen en rondom de wijnstokken gedijen om de biodiversiteit te stimuleren, zodat de wijngaard functioneert als een zelfregulerend ecosysteem. In de cantina accepteert hij kleine imperfecties, zoals een vleugje volatiele aciditeit of brettanomyces, omdat hij gelooft dat deze bijdragen aan de complexiteit, authenticiteit en puurheid van zijn wijnen. Zijn wijnen staan bekend om hun diepgaande terroirexpressie en groot verouderingspotentieel.

Vinificatie
De druiven werden ontsteeld en fermenteerden spontaan met drie weken maceratie waarna ze werden geperst en een jaar rijpten in oude foeders.

Foodpairing
Gegrild of geroosterd lam, varkens, runds en wildvlees, gerechten met hert of everzwijn, risotto’s of pasta’s met wilde paddenstoelen of oude kazen.