Nieuw van La Ca’ Növa

Met de herfst in het land en al de prachtige ingrediënten die het seizoen biedt, lijkt dit het ideale moment om La Ca’ Növa uit Barbaresco te introduceren.

Van de familiewijngaarden maken Marco en Ivano Rocca nebbiolo-gebaseerde wijnen volledig in de puristische stijl waar wij zo van houden.

De broers werken met enkele van de mooiste percelen van Piemonte, en doen er daarom alles aan om die plekken in hun wijnen te laten spreken. Ze beheren net geen 15 hectare binnen de cru’s Montestefano, Montefico, Loreto, Cole en Ovello.

Al het werk gebeurt met de hand, zoals de familie het altijd deed, met een aanpak op maat van elk perceel.

In de cantina fermenteren de wijnen lang en zacht in cuve en eiken botti met steccatura, een traditionele maceratiemethode waarbij de schilkoek zorgvuldig ondergedompeld blijft met grote houten balken die zijdelings door de vaten worden geschoven. Daarna rijpen ze in Oostenrijke foeders van 30hl, voordat ze op fles gaan.

Het resultaat zijn pure, gelaagde en stilistisch old-school expressies van één van ’s werelds meest geliefde druiven.

De wijnen zijn verkrijgbaar via onze webshop of op aanvraag voor horecaprofessionals.