VOOR RESTAURATEURS

Home > Voor restaurateurs

Wij geloven dat wijn nog altijd in de eerste plaats een begeleider van de maaltijd is. Helaas lijken veel wijnhandelaars dat wel eens te vergeten. Ze vertellen over de exclusiviteit van een fles, de hoge scores die een wijn van een goedbetaalde wijnjournalist kreeg of de internationale bekendheid van een merk. Maar dat maakt de wijn niet tot een betere partner van een gerecht.

Onze visie

  • Zuiverheid en puurheid van de wijnen. Onze smaakzin herkent de synthetische aard van smaakelementen, ook in zeer kleine dosissen. Dit verstoord de smaakbeleving. We werken uitsluitend met wijnen die gemaakt zijn met druiven uit organisch geteelde wijngaarden, gevinifieerd met minimale ingrepen en gebotteld zonder te veel sulfieten (wij zijn voorstander van <50mg/l). Bovendien zijn deze wijnen lichter verteerbaar, niet onbelangrijk in hedendaagse gastronomie.
  • Voldoende zuren. Hoe dan ook dient elke wijn die op de eettafel verschijnt voldoende zuren te bevatten. Zuren helpen de mond proper te maken. Een slok wijn gaat zo de snelle smaakgewenning tegen, of met andere woorden de eerstvolgende hap smaakt opnieuw zoals de eerste.
  • Expressiviteit. De wijnen in ons assortiment zijn een reflectie van het terroir, de visie van de wijnmaker en het oogstjaar. De huidige consument is eerder op zoek naar nieuwe ontdekkingen dan de conventionele geuren en smaken. Deze wijnen sluiten hier perfect bij aan. 
  • Spankracht. Tegenover de fruitige elementen (aroma, alcohol, restsuiker) moeten voldoende dynamische elementen staan (aciditeit, mineraliteit, polyphenolen). 

Partnership

  • Samenwerking, geen commerce. Als professionele zaak opteren wij voor partnerships met dienstverlening in functie van uw behoeften en een gepaste prijszetting.
  • No-nonsens aanpak. Wie actief is in de horeca kan bekommernissen, tijdverlies en onbetrouwbare partners missen als de pest. Wij zijn ons hier terdege van bewust en bieden u vlotte, feilloze en ongecompliceerde dienstverlening.
  • IJzersterke prijs-kwaliteit. We werken met wijndomeinen die de allerhoogste kwaliteit produceren maar (nu nog) ondergewaardeerd worden door de markt. Soms komen ze uit minder gekende streken, soms zijn ze zo klein dat ze nooit een belangrijke speler zullen worden en soms willen ze gewoon liever een cliënteel van wijnliefhebbers in plaats van etikettenjagers. Dit stelt u in staat uw cliënteel aangenaam te verrassen wat betreft uw wijnaanbod.