Nerello mascalese

Nerello Mascalese gedijd het beste op de vulkanische ondergrond van de Etna. Ontdek het verhaal [...]

Canaiolo nero

Deze wijndruif is het geheime ingrediënt van een goede Chianti. Ontdek het verhaal en de [...]

Interview met Federico Giuntini van Selvapiana

Bekijk een interessant interview van Amerikaanse wijnverdeler Wine Exchange met Federico Giuntini van Fattoria Selvapiana.

Onze wijnen in wijngids Slow Wine 2018

De almaar populairdere Italiaanse wijngids Slow Wine wordt door Italiaanse wijnmakers zelf als dé referentie [...]

De ideale serveertemperatuur

De serveertemperatuur van een wijn heeft grote impact op de smaakbeleving. Daarom is het moeilijk [...]

Cocchi Vermouth Di Torino ontkurkt

Wij dronken deze "lekkernij" als aperitief na een drukke werkweek. En het was alvast een [...]

Cataldi Madonna Montepulciano d’Abruzzo Malandrino in Easy Wine

VERHAAL | Luigi Cataldi Madonna is een instituut binnen de Italiaanse wijnsector. Hij komt uit [...]

Carussin Barbera d’Asti Lia Vì in Easy Wine

VERHAAL | U kan het niet missen: de naam "Carussin" is groot en kleurrijk geverfd [...]

Montepulciano D’Abruzzo ‘Malandrino’ 2015 van Cataldi Madonna ontkurkt

Ik was echt benieuwd naar deze wijn, daar ik al veel krachtpatsers had gedronken van [...]

Een bezoek aan Selvapiana

“Ik voel me meer Rufina dan Chianti”, zegt Federico Giuntini ietwat cryptisch. Hoewel meer introvert [...]