Nerello mascalese
Nerello Mascalese gedijd het beste op de vulkanische ondergrond van de Etna. Ontdek het verhaal [...]
feb
Canaiolo nero
Deze wijndruif is het geheime ingrediënt van een goede Chianti. Ontdek het verhaal en de [...]
jan
Interview met Federico Giuntini van Selvapiana
Bekijk een interessant interview van Amerikaanse wijnverdeler Wine Exchange met Federico Giuntini van Fattoria Selvapiana.
jan
Onze wijnen in wijngids Slow Wine 2018
De almaar populairdere Italiaanse wijngids Slow Wine wordt door Italiaanse wijnmakers zelf als dé referentie [...]
jan
De ideale serveertemperatuur
De serveertemperatuur van een wijn heeft grote impact op de smaakbeleving. Daarom is het moeilijk [...]
jan
Cocchi Vermouth Di Torino ontkurkt
Wij dronken deze "lekkernij" als aperitief na een drukke werkweek. En het was alvast een [...]
jan
Cataldi Madonna Montepulciano d’Abruzzo Malandrino in Easy Wine
VERHAAL | Luigi Cataldi Madonna is een instituut binnen de Italiaanse wijnsector. Hij komt uit [...]
jan
Carussin Barbera d’Asti Lia Vì in Easy Wine
VERHAAL | U kan het niet missen: de naam "Carussin" is groot en kleurrijk geverfd [...]
dec
Montepulciano D’Abruzzo ‘Malandrino’ 2015 van Cataldi Madonna ontkurkt
Ik was echt benieuwd naar deze wijn, daar ik al veel krachtpatsers had gedronken van [...]
dec
Een bezoek aan Selvapiana
“Ik voel me meer Rufina dan Chianti”, zegt Federico Giuntini ietwat cryptisch. Hoewel meer introvert [...]
okt