Natuurlijke wijn, pure wijn
Natuurlijke wijn Ooit waren alle wijnen wat men vandaag natuurlijk zou noemen. Simpelweg omdat synthetische [...]
jun
Een pleidooi om te snuffelen
Onze leefwereld is in enkele decennia volledig veranderd. Helaas met enkele negatieve gevolgen om te [...]
apr
Pecorino
Hadden twee moedige wijnbouwers ze niet gered, was pecorino voorgoed vergeten. Ontdek het verhaal en [...]
mrt
Salvo Foti over wijnbouw
Ze noemen zichzelf I Custodi delle Vigne dell’Etna: de bewaarders van wijnbouw op de vulkaan [...]
mrt
De Langhe in het glas
De Langhe bevinden zich in het zuiden van Piemonte, verborgen achter de Maritieme Alpen en [...]
mrt
Dolcetto
Piemontezen noemen deze druivensoort niet voor niets 'zoetje'. Ontdek het verhaal en de karakteristieken van [...]
mrt
Hoe maakt men een roséwijn?
Rosé wordt vaak door wijnliefhebbers over het hoofd gezien of beschouwd als een wijnsoort zonder [...]
mrt
Wijnen en gerechten combineren
Voor velen is het combineren van wijn en gerecht een moeilijke oefening die aan de [...]
feb
Biodynamiek, wetenschap of magie?
In de wereld van biologische landbouwers, inspireert zich een tak zich op de doctrine Van [...]
feb
Wat zijn minerale wijnen?
Naast fruitige en bloemige geuren en smaken kan je in een wijn ook andere aroma’s [...]
feb