Natuurlijke wijn, pure wijn

Natuurlijke wijn Ooit waren alle wijnen wat men vandaag natuurlijk zou noemen. Simpelweg omdat synthetische [...]

Een pleidooi om te snuffelen

Onze leefwereld is in enkele decennia volledig veranderd. Helaas met enkele negatieve gevolgen om te [...]

Pecorino

Hadden twee moedige wijnbouwers ze niet gered, was pecorino voorgoed vergeten. Ontdek het verhaal en [...]

Salvo Foti over wijnbouw

Ze noemen zichzelf I Custodi delle Vigne dell’Etna: de bewaarders van wijnbouw op de vulkaan [...]

De Langhe in het glas

De Langhe bevinden zich in het zuiden van Piemonte, verborgen achter de Maritieme Alpen en [...]

Dolcetto

Piemontezen noemen deze druivensoort niet voor niets 'zoetje'. Ontdek het verhaal en de karakteristieken van [...]

Hoe maakt men een roséwijn?

Rosé wordt vaak door wijnliefhebbers over het hoofd gezien of beschouwd als een wijnsoort zonder [...]

Wijnen en gerechten combineren

Voor velen is het combineren van wijn en gerecht een moeilijke oefening die aan de [...]

Biodynamiek, wetenschap of magie?

In de wereld van biologische landbouwers, inspireert zich een tak zich op de doctrine Van [...]

Wat zijn minerale wijnen?

Naast fruitige en bloemige geuren en smaken kan je in een wijn ook andere aroma’s [...]