Salvo Foti over wijnbouw

Ze noemen zichzelf I Custodi delle Vigne dell’Etna: de bewaarders van wijnbouw op de vulkaan [...]

De Langhe in het glas

De Langhe bevinden zich in het zuiden van Piemonte, verborgen achter de Maritieme Alpen en [...]

Dolcetto

Piemontezen noemen deze druivensoort niet voor niets 'zoetje'. Ontdek het verhaal en de karakteristieken van [...]

Hoe maakt men een roséwijn?

Rosé wordt vaak door wijnliefhebbers over het hoofd gezien of beschouwd als een wijnsoort zonder [...]

Wijnen en gerechten combineren

Voor velen is het combineren van wijn en gerecht een moeilijke oefening die aan de [...]

Biodynamiek, wetenschap of magie?

In de wereld van biologische landbouwers, inspireert zich een tak zich op de doctrine Van [...]

Nerello mascalese

Nerello Mascalese gedijd het beste op de vulkanische ondergrond van de Etna. Ontdek het verhaal [...]

Canaiolo nero

Deze wijndruif is het geheime ingrediënt van een goede Chianti. Ontdek het verhaal en de [...]

Interview met Federico Giuntini van Selvapiana

Bekijk een interessant interview van Amerikaanse wijnverdeler Wine Exchange met Federico Giuntini van Fattoria Selvapiana.

Onze wijnen in wijngids Slow Wine 2018

De almaar populairdere Italiaanse wijngids Slow Wine wordt door Italiaanse wijnmakers zelf als dé referentie [...]