Salvo Foti over wijnbouw
Ze noemen zichzelf I Custodi delle Vigne dell’Etna: de bewaarders van wijnbouw op de vulkaan [...]
mrt
De Langhe in het glas
De Langhe bevinden zich in het zuiden van Piemonte, verborgen achter de Maritieme Alpen en [...]
mrt
Dolcetto
Piemontezen noemen deze druivensoort niet voor niets 'zoetje'. Ontdek het verhaal en de karakteristieken van [...]
mrt
Hoe maakt men een roséwijn?
Rosé wordt vaak door wijnliefhebbers over het hoofd gezien of beschouwd als een wijnsoort zonder [...]
mrt
Wijnen en gerechten combineren
Voor velen is het combineren van wijn en gerecht een moeilijke oefening die aan de [...]
feb
Biodynamiek, wetenschap of magie?
In de wereld van biologische landbouwers, inspireert zich een tak zich op de doctrine Van [...]
feb
Nerello mascalese
Nerello Mascalese gedijd het beste op de vulkanische ondergrond van de Etna. Ontdek het verhaal [...]
feb
Canaiolo nero
Deze wijndruif is het geheime ingrediënt van een goede Chianti. Ontdek het verhaal en de [...]
jan
Interview met Federico Giuntini van Selvapiana
Bekijk een interessant interview van Amerikaanse wijnverdeler Wine Exchange met Federico Giuntini van Fattoria Selvapiana.
jan
Onze wijnen in wijngids Slow Wine 2018
De almaar populairdere Italiaanse wijngids Slow Wine wordt door Italiaanse wijnmakers zelf als dé referentie [...]
jan