Montepulciano D’Abruzzo ‘Malandrino’ 2015 van Cataldi Madonna ontkurkt

GEPROEFD DOOR: Dirk Meijer is Italië-kenner en voelt zich thuis in de wereld van Italiaanse wijnen. Als begenadigd hobbykok combineert hij wijn het liefst met eigen bereide gerechten. Dirk kent het aanbod van Italiaanse wijnen in België zeer goed. Hij geeft steeds de voorkeur aan kwaliteit, maar dat hoeven geen grote namen te zijn.

VERHAAL – Ik was echt benieuwd naar deze wijn, daar ik al veel krachtpatsers had gedronken van deze regio. Ik had een lekker stoofpotje klaargemaakt van venkelworstjes met tomaat en een beetje rode wijn, venkelzaad en gnocchi. In principe een Toscaans gerecht, maar toch…

Al snel bleek dat deze Malandrino wonderwel paste bij dit gerecht. In de neus is de wijn vrij complex, met eerst aardse tonen en daarna de geur van kersen. De wijn wordt vooral gekenmerkt door zijn frisheid, lange afdronk, smaak van rijpe kersen en in de finale ook kruiden. Kortom, hij verveelt geen moment.

Integendeel, de wijn is zeer breed inzetbaar en kan ook perfect met andere (pasta)gerechten of gewoon zonder eten gedronken worden. Vergeet dan wel geen vrienden uit te nodigen, want ze zullen evenzeer willen genieten van deze wijn! Dit is vooral een originele wijn die door zijn frisheid en elegante, lange afdronk in schril contrast staat met de meer krachtige rode wijnen die meestal in deze regio worden gemaakt.

Een absolute aanrader!