Home > Over Decanto

Over Decanto

Als toegewijde invoerder van Italiaanse wijnen bieden we een selectie aan van artisanale wijnmakers die werken in harmonie met de natuur. Hun wijnen weerspiegelen de rijke diversiteit van dit prachtige land: met eigenheid, een genot om te drinken, compromisloos, en veelal van lokale druivenvariëteiten. Wijnen die verhalen vertellen bieden meer drinkplezier en inspiratie

Na vele jaren van nauwlettend volgen van de Italiaanse wijnwereld, het smeden van talloze lokale banden en het cultiveren van onze onstuitbare liefde voor Italiaanse ambachtswijnen, hebben we een prachtig en uniek portfolio samengesteld. Dit bieden we graag aan zowel professionals in de gastronomie als aan gepassioneerde wijnliefhebbers en een algemeen publiek

Referenties

Restaurants

The Jane (Antwerpen)
August (Antwerpen)
Le John (Antwerpen)
Fine Fleur (Antwerpen)
Roots (Gent)
ONA (Gent)
La Botte (Genk)
Découverte (Ieper)
De Lijsterbes (Berlare)
Libertine (Erpe-Mere)
Hof ter Imde (Meise)
I Mafiosi (Moorsel)
De Vijf Seizoenen (Brakel)
La Dotta (Dilbeek)
Pacht 26 (Gijzegem)
Spiga d’Oro (Hever-Boortmeerbeek)
Couvert Couvert (Leuven)
Land aan de Overkant (Leuven)
ReBoot pop-up visrestaurant (Leuven)
Fragma (Leuven)
EED (Leuven)
Racines (Elsene)
Da Mimmo (Woluwe)
Wagyu (Durbuy)
Brusserie (Durbuy)
Le Grand Verre (Durbuy)
Limone e Tartufi (Durbuy)

 

Karel Megens (°1989) behaalde een diploma in Internationale Politiek en Economie aan de Universiteit van Gent voordat hij zijn passie voor Italië en haar gastronomische cultuur volgde. Hij verhuisde naar Italië, waar hij ervaring opdeed in restaurants in en rond Bologna. Later verwierf hij professionele ervaring in de Italiaanse wijnsector in België, voordat hij in 2017 Decanto oprichtte.

Naast zijn expertise in wijn is Karel gepassioneerd door diverse interesses, waaronder barokmuziek, Italiaanse literatuur, oude en moderne kunst, en schaaksport.